Monday 13 December 2010

Nederland koploper op het gebied van testevenementen in 2010!

Ik houdt al weer bijna twee jaar een lijst bij van testevenementen in Europa. Dit is begonnen als hobby. (Tja, hoe suf kan een hobby zijn?)

Ondertussen verstuur ik reminders van de evenementen via Twitter en mijn nieuwsbrief. Misschien dat iemand hier nog wat aan gehad heeft de afgelopen jaren.

En omdat het het einde van het jaar is hierbij een bijdrage aan alle lijstjes die weer gaan verschijnen. Hoeveel testevenementen zijn er in welke landen gegeven. Het zijn er in ieder geval aardig wat die op mijn lijst verschenen zijn - 112 wel liefst.

De koploper is Nederland.
Dit is misschien niet zo vreemd, gezien ik in Nederland woon en het lijstje bijhoudt. De details van andere landen zou mij wel eens kunnen ontgaan, zeker omdat ik bijvoorbeeld maar net aan drie talen spreek.

Maar anderzijds is de testevenementen lijst op mijn site de meest complete lijst van Europese testevenementen op het internet in zoverre ik dat beoordelen. Dus met wat trots mag er best gezegd worden dat we koploper zijn in dit kleine landje. Gefeliciteerd!!

Land Aantal
Nederland 43
Engeland 20
België 13
Duitsland 13
Denemarken 4
Noorwegen 3
Frankrijk 2
Ierland 2
Oostenrijk 2
Spanje 2
Zweden 2
Italië 1
Kroatië 1
Malta 1
Portugal 1
Tsjechië 1
Zwitserland 1
Totaal 112

Mocht je nog tips hebben voor op de testevenementen lijst, of opmerkingen, laat het me weten!

1 comment:

  1. Waar een klein land dus groot in kan zijn.
    Zegt dat iets over hoe we elkaar bezighouden of hoe we vernieuwend zijn ;)

    ReplyDelete