Saturday 29 May 2010

Even voorstellen: een blog over testen?

Nou, toch maar een blog neerzetten op internet?
Ik heb hier lang over getwijfeld, ondanks dat ik best wel wat te vertellen heb over testen heb ik een tijdje gedacht dat andere mensen al alles gezegd hadden. Waar kan je dan nog over schrijven?
Maar dat bleek niet zo te zijn, ondertussen heb ik al een paar artikelen geschreven, voor de Computable, Testnet en op mijn eigen website.

Vaak schrijf ik stukjes die dan ook weer in de prullenbak verdwijnen, dit om te oefenen of om mijn hart te luchten na een zware dag of week. Die zijn dan wat persoonlijker en waar kan je dat dan weer kwijt?

Maar goed, nu geen gezeur meer, ik heb een mening over testen en het vakgebied testen, tevens heb ik ook nog wel eens ideeën over andere IT gebieden. Waarom moeilijk doen om dit via een IT blad ofzo gepubliceerd te krijgen als ik het op deze manier net zo goed zelf kan doen? En dan heb je nog alle ruimte ook! Niet "maximaal 2 kantjes a4" meer, of "minimaal 250 woorden".

Even wat doelstellingen:
- Nuttige info over het vakgebied testen plaatsen, waar andere testers en niet-testers wat aan hebben.
- Mijn mening over diverse onderwerpen uit het test en IT vakgebied
- Reviews van IT-boeken
- Minimaal één blog per maand (laat ik die lat nog maar niet te hoog leggen)

Nu een even voorstellen stuk:
Ik ben Rob van Steenbergen, sinds januari 2008 ben ik zelfstandig software tester en heb ondertussen meer dan 14 jaar ervaring in het testvak, waar ik mijzelf in heb gespecialiseerd. Ik houdt van een pragmatische aanpak en dicht bij de werkvloer te zijn in het testen.
Verdere specialisaties in het testvakgebied zijn geautomatiseerd testen met Rational, Exploratory testing, begeleiden testers en andere IT'ers bij het uitvoeren van testen, testverbetering, het opzetten van testprocessen en testteams, testen van infrastructuur en testen van Europese aanbestedingen.

Dat zijn aardig wat specialisaties kan je denken, maar ik heb dan ook al erg veel meegemaakt in de testwereld (nog niet genoeg naar mijn smaak) en heb in de bovenstaande gebieden jaren ervaring en deze spreken mij gewoon écht aan. Er zijn nog wel andere gebieden waar ik mij in zou willen verdiepen, zoals usability testing en de nieuwe rage: Agile testen. Daar ben ik in de praktijk nog niet tegen aan gekomen, alhoewel agile testen in mijn eigen manier van testaanpak en persoonlijke eigenschappen verwerkt zit, heb ik nog geen zuivere agile traject meegemaakt. Komt vast nog wel!

Verder studeer ik HBO Communicatie en Multimediadesign, waar ik (soms opnieuw) de IT basis weer eens leer en mezelf qua kennis update, me verdiep in communicatie (heel belangrijk in deze tijden) en mijn creativiteit ook nog kwijt kan in de creatieve vakken (grafisch ontwerp bijvoorbeeld). De vakken die ik tot nu toe heb gehad heb ik soms meer, soms minder kunnen gebruiken in mijn werk en dat motiveert goed!

Verder houdt ik van goede muziek en films, goede ontspanning in deze drukke tijden. Andere hobby's beperk ik op dit moment, het studeren, schrijven en werken neemt naast het luisteren naar muziek en genieten van de beste films en mijn privé momenten met de familie al mijn tijd in beslag. Na mijn studie wordt het misschien weer eens tijd om een film te maken of een ander project. Dat duurt nog wel even dus ;-).

Ik denk dat dit wel genoeg was, nu nog een eerste echte blog,
Tot ziens,

Rob van Steenbergen