Wednesday, 14 March 2012

Waarom zou je naar de Dutch testing Conference gaan?

Hoe kies je het juiste testcongres om heen te gaan?
Er is veel keuze in congressen waar je heen kan gaan als tester. Er zijn steeds meer testevenementen over de hele wereld en het worden er elk jaar weer meer. Testers proberen van elkaar te leren en kennis te delen via deze evenementen.


Waarom ga je naar een testevenement?
Voor veel mensen zal de belangrijkste reden zijn om te netwerken, maar daarna volgt de inhoud van de presentaties. Als je er wat van kan leren is dat mooi meegenomen. Een derde reden is het discussiëren over de presentaties. Napraten over presentaties en over testen in het algemeen, met iemand anders dan je directe collega. Ik noem dit niet direct ‘netwerken’, aangezien het hoofddoel hierbij niet het leggen van contacten is.

Wat zijn mijn eisen aan een testevenement?
  • Interessante presentaties 
  • Interessante mensen, niet alleen testers, maar ook andere disciplines 
  • Genoeg ruimte om rond te hangen en te converseren

Het volgende evenement waar ik heen ga is bijvoorbeeld “The Dutch Testing Conference” 

Één van de zaken die mij aanspreekt bij dit evenement is het feit dat testen benaderd wordt vanuit het perspectief van een klant, een eindgebruiker van de testmethode zo te zeggen. Niet alleen testers van grote consultancy bedrijven die praten over de laatste ontwikkelingen, maar ook verhalen vanuit een andere perspectief. Wat minder theoretisch en meer praktijkgericht. Betaalbaarheid, locatie Verder is het een betaalbare dag, wat natuurlijk helpt om een keuze te maken. Lekker dichtbij in Nederland helpt erg goed.

Dus de interessante bedrijven en mensen zijn er en de prijs en locatie (Bussum) zijn ook pluspunten wat mij betreft. Parkeren bij dit evenement is ook geen probleem. En dan de ruimte om rond te hangen en te converseren. Ik ben afgelopen jaar naar de “Agile Testing Days” geweest. Daar was het heel goed vertoeven, veel zitplaatsen en hoekjes waar je terecht kon. Ook dit geldt net zo voor de Dutch Testing conference.

Het programma
Het programma van de Dutch Testing conference is best wel groot, vijf tracks tegelijk, waarvan twee commerciële tracks. De onderwerpen dit jaar zijn agile testen, de cloud, organisatie en business. Niet echt verrassend, maar het zijn wel de onderwerpen waar iedereen het over heeft vandaag de dag. Er zijn nog wel veel presentaties van ´test consultancy bedrijven´, maar ook veel mensen uit andere organisaties, de eindklant. In het programma zie ik Ebay, Nederlandse Politie, de Rabobank en een hogeschool. Hoe pakken zij testen aan? Volgen ze een bepaalde testmethodiek of gaan ze hun eigen weg. Wat werkt het beste?

Gojko Adzic komt ook!!
En dan is er nog een hele interessante key note dit jaar van Gojko Adzic! Voor wie hem nog niet kent: Als je aan het twijfelen was of je naar de Dutch Testing Conference zou willen gaan, dan is dit alleen al een goede reden. Gojko heeft nieuwe en zeer praktisch toepasbare ideeën voor het verbeteren van kwaliteit in de IT. En hij kan zeer goed vertellen met veel humor. Veel mensen in de IT zijn al geïnspireerd door hem. Hier een interview met Gojko Adzic.


Wat mij betreft al genoeg om mij de gehele dag te vermaken, en dan vraag ik me af, wat is toch die Super-Brainstorming Session om 16:00?

Nog wat meer over nadenken: wat is een goed testevenement?
Ik onderhoud ook een website, www.testevents.com, waar ik een wereldwijde kalender bijhoud van testevenementen. Toegevoegde waarde aan deze kalender zou zijn om bepaalde kwaliteit eigenschappen aan een testevenement te kunnen geven, zodat het uitkiezen van het juiste evenement wat makkelijker wordt als potentiële bezoeker. Maar het specificeren en indelen in bepaalde groepen moet ik nog wel verder over nadenken.

Dit artikel was een eerste gedachte hieromtrent, waarbij ik gebruik maakte van een praktijkvoorbeeld. Heb jij misschien ideeën hoe ik hier het beste naar kan gaan kijken? Laat het me weten!

No comments:

Post a Comment