Tuesday, 27 July 2010

Testpromotie tip 2 & 3: Beplak de muren!

Dit stuk hoort bij mijn andere log: "29 Tips om testen te promoten in je organisatie"


Testpromotie tip 2 & 3: Plak artikelen uit IT vakbladen en posters over testen tegen de muren!

Artikelen uit IT- en vakbladen
Er zijn vast wel interessante artikelen in IT bladen of op websites die betrekking hebben op de soorten producten die bij jou organisatie  passen. Het gaat er met artikelen vooral om, om de emoties van je collega's te raken met verhalen uit de realiteit.
  • Problemen in vergelijkbare software producten uit je organisatie die in de krant staan of op NU.nl
  • Ik heb vandaag nog een "test-gedicht" uit het gratis magazine "The testing planet" in A3 opgehangen (die vond ik erg goed)
  • Ben je bezig met performance testen? Of idee├źn aan het uitwerken, zoek op internet de 5 belangrijkste aandachtsgebieden hierover en plak op!
  • Het internet barst van de realistische verhalen over software problemen, dus als je het goed doseert kan je een tijdje vooruit ;-)
Posters over testen of van je testmethode tegen de muur
  • Heb je een teststrategie die je om kan zetten in een mooie flow, met leuke plaatjes erbij? Zoek die ene A2 kleurenprinter in je organisatie, maak een paar afdrukken en hang ze op.
  • Zoek je testers? Maak een mooie werving poster en hang op!
  • Plaatjes zeggen meer dan woorden: Een insect op A3 formaat, met het woord ‘bug’ er onder?
  • De vijf beste manieren om performance testen uit te voeren
  • Je bevindingen proces is ook een goede om ergens te vertonen, gezien veel mensen dit niet in hun hoofd hebben (zeker de niet-testers kunnen wel een geheugensteun gebruiken)

Bekijk natuurlijk wel de situatie in jouw organisatie, hangen er al posters, kan je het bij het ontwikkelteam ophangen, of bij een manager in zijn kantoor. Het is mij bijvoorbeeld wel een keer gelukt om het testproces op A2 formaat aan de muur te krijgen bij mijn teammanager.

Heeft dit succes? Tja, dat weet je natuurlijk niet van te voren. Een goed voorbeeld van succes is het verhaal van Google : "Testing on the toilet". Hierbij was men er uiteindelijk op uit gekomen om posters over testen op het toilet te hangen. Lees hier meer over op http://googletesting.blogspot.com/2007/01/introducing-testing-on-toilet.html


Mooie poster maken voor jezelf? Op internet is best wel veel te vinden:
  • Google naar de woorden “making poster tips” en je hebt aardig wat resultaten waar je genoeg tips kan vinden!

1 comment: