Sunday, 31 October 2010

Chickenwings, waar komt die naam vandaan?

Heel begrijpelijk krijg ik de vraag best wel vaak: Waar komt de naam Chickenwings vandaan? Gezien de naam niet echt een verwijzing is naar software testen en eerder naar Kentucky Fried Chicken lijkt te verwijzen.
De naam komt van een eerder opgericht bedrijf uit 1999/2000.

In die tijd kon je als consument eindelijk digitaal aan de slag met videobewerking op de PC. En ik had altijd al een film willen maken, dus stelde ik voor om een film te gaan maken. Om de kosten te drukken en deze van mijn inkomen af te kunnen schrijven ben ik toen een bedrijfje gestart. Verder kon je in die tijd nog geen .nl site krijgen als je niet ingeschreven was in de KvK.

De naam was snel verzonnen. In de pauze's aten we namelijk ovens vol met chickenwings en zo was Chickenwings Film Productions geboren. Een naam en een jaar later onze eerste film: Fluorescerend bloed. Best wel een goede film, met een heuze premiƩre in het Ketelhuis in Amsterdam.

Hierna hebben we nog een tweede film gemaakt 'The last Dutch picture show' en dat was ook de laatste, Chickenwings Film productions viel uit elkaar en we zijn gestopt met het maken van films. Bij het oprichten van mijn free-lance bedrijf stond ik weer voor de keuze om een naam te kiezen. De herkenbaarheid van het woord "Chickenwings" en dat ik daarmee nog alle kanten opkon, zelfs kip verkopen was dan ook de reden om dit te doen.

Nou, als iemand dit nog eens aan mij vraagt kan ik verwijzen naar deze blog, nu is het bekend...

Je vind de film "Fluorescerend bloed" nog steeds op de International Movie Database

1 comment:

  1. dit mysterie ook weer opgelost....

    ReplyDelete