Sunday, 26 September 2010

Noordertest 2010, een review

Deze week ben ik voor het eerst naar het Noordertest testevenement gegaan. Dit omdat ik nu in opdracht zit bij DUO in Groningen. Lekker dicht in de buurt dus dit keer. Het Noordertest evenement is in het leven geroepen voor de toch wel grote groep testers in onze noordse provincies, omdat de afstand naar de randstad toch veel mensen tegenhoudt om naar een testevenement te gaan. En dit terwijl we toch graag onze ervaringen delen en geïnformeerd willen worden over het laatste nieuws op het testvak gebied.

Wat ik heb gezien bij Noordertest is dat er veel testers in het noorden zijn en gezien de scherpe vragen na presentaties en de goede discussies ligt de kennis op een hoog niveau.

Ik ben zelf bij drie sessies geweest, ketentesten vanuit 6 invalshoeken, mensenwerk en leiderschap en virtueel testen. Hier mijn indruk.

Ketentesten vanuit 6 invalshoeken
Dit was een interactieve sessie, waarbij de spreker na een korte uitleg 6 stellingen over ketentesten neerlegde en ter discussie stelde aan de zaal. De spreker, Rik Marselis, is ondertussen een bekende op testevenementen. Hij is een goede spreker, duidelijk, met humor en altijd een mooie powerpoint presentatie op de achtergrond. Zijn presentaties zijn overigens altijd aan te raden om te bezoeken. Ook dit keer leidde hij een goede discussie over een aantal stellingen met betrekking tot ketentesten.
- Ketentesten bij de overheid is anders dan anders
- Testbeleid is een voorwaarde voor effectief ketentesten
- Met zeven TPI NEXT aandachtsgebieden kun je ketentesten verbeteren
- Ketentestregisseur is geen functie maar een rol
- Hoe minder ketentestgevallen hoe beter
- Integraal Keten Test Plan (IKTP) is heeeel anders dan Master Test Plan (MTP)

Mensenwerk en leiderschap
Dit was geen presentatie over testen, maar meer over organisatie en samenwerken. Altijd goed om verder te kijken dat je eigen vakgebied.

De sprekers (Karin Bouius en Bert Hans van Eeden) werken bij het CJIB en zijn bezig met een cultuurverandering binnen de CJIB organisatie, er vanuit gaand dat persoonlijk leiderschap een basis is waaruit elk individu zijn werk op de beste manier kan doen en er een goede manier van samenwerken ontstaat tussen individuen die op deze manier in hun werk zitten. Hierbij gebruikt men de "7 eigenschappen van effectief leiderschap"  van Stephen Covey. De workshop die intern wordt gegeven duurt 2 werkdagen. Dit uurtje gaf inzicht hoe deze workshops worden gegeven en een inkijk op de idee├źn van het CJIB hoe je een organisatie op deze manier kan indelen. Met uitleg, filmpjes en een oefening bevatte deze workshop alle onderdelen die je van een workshop mag verwachten. Het begrip paradigma en de vele manier van hoe je tegen situaties aankijkt werd behandelt in de oefening. Dit heeft mij wel wat stof tot nadenken gebracht. Ik ken zelf de 7 eigenschappen wel, maar vind het lastig om de praktijk te brengen, deze workshop heeft mij een klein stapje in de goede richting gegeven. 

Virtueel testen 
Met virtueel testen bedoelt de spreker het droogzwemmen, oefenen van procedures in een of meerdere sessies om zo belangrijke interpretatie verschillen en aannames die tot fouten leiden in documentatie al in een vroeg stadium eruit te kunnen halen. Op zich een goede manier en een goede aanvulling voor wat grotere IT systemen welke meerdere ketens omvatten. De presentatie kwam niet helemaal goed uit de verf en ik zelf begon pas interesse te krijgen bij de 5e of 6e slide. Ondanks dat begrijp ik wel de insteek van deze manier van toetsen en zie hier duidelijk een goede oplossing in om vroeg in het traject al bezig te zijn met het uiteindelijke product. Dit is een van de technieken die veel problemen kan voorkomen in en vroeg stadium en de kosten van een ontwikkeltraject kan beperkten in latere fasen (of in productie.)

Goed dat dit weer eens wordt gepresenteerd, je zal dit soort technieken vaak niet als een standaard aanpak zien in een teststrategie, maar lijkt mij wel iets om over na te denken bij het maken van je teststrategie.

Verder
Tijdens het evenement heb ik wat collega's gesproken, veel bekende gezichten gezien "uit het westen" en nog een ex-collega her-ontmoet van een jaar of 3 geleden. Na de presentaties nog even gegeten en nagesproken over het evenement. Een professioneel test evenement, goed georganiseerd en op een professioneel niveau. Fijn om daarbij aanwezig geweest te zijn.
 

No comments:

Post a Comment