Sunday, 19 September 2010

Testpromotie tip 23: Verspreid artikelen over test, vakbladen, maak kopieën, leg een bibliotheek aan.

Dit stuk hoort bij mijn andere log: "29 Tips om testen te promoten in je organisatie"

Als je de kans krijgt: verspreid artikelen over testen die je uit bladen haalt. Zeker als het te doen heeft met het domein waar je in bezig bent (performance testen, gebruikerstesten, de overheid, ...)
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want je moet deze artikelen wel ergens vandaan halen, dus is het eerst zaak om eens rond te gaan kijken. In deze blog wat internet test-nieuws tips en de eerste boeken voor je testbibliotheek.

Test vakbladen
Om te beginnen kan je de gratis testvakbladen gaan volgen. Ik heb al een lijst voor je gemaakt.
Test websites
Er zijn zoveel websites over testen dat je het eigenlijk niet meer goed kan bijhouden. Om het laatste nieuws over testen te vinden heb ik de volgende tips om eens te beginnen met rondkijken:
Kast met boeken over testen
Start je eigen bibliotheek en leen de boeken ook uit als iemand geinteresseerd lijkt. Minimaal zal je toch de volgende boeken in je kast willen hebben, zowel voor de beginnende als gevorderde tester, je collega ontwikkelaars, ontwerpers en managers. Hierbij een lijst van goede testboeken die mij geholpen hebben de afgelopen jaren. Let wel op met het kopen van boeken, er is ook veel onzin uit over het testen van software.
* De links in deze lijst gaan gelijk door naar bol.com, kan je ze gelijk bestellen :-)
Lessons Learned in Software Testing
Lees elke dag een tip uit dit boek. Dit boek is geschreven door twee testgoeroes uit Amerika, lekker leesbaar en de beste "tip lijst" die je kan krijgen uit de praktijk van het software testen
Reviews in de praktijk
Ook handig voor ontwerpers die kwaliteit gericht willen werken, hoe kan je het best je documentatie reviewen, waar begin je, hoe bouw je dit binnen je organisatie op tot een goed niveau. En ook belangrijk: Waarom zouden we documenten reviewen en wat levert het op.
SmarTEST
Een andere manier van gestructureerd testen, goed uitgelegd, leest "lekker" weg. Alhoewel jij dat anders zou kunnen zien natuurlijk :-)
Succesvol testmanagement
Voor de testcoördinator en testmanager onder ons, veel tips en goede manieren om het testen in de hand te houden in de nogal vaak gestreste ontwikkeltrajecten. Iets simpels als "houdt een testlog bij" is goud waard!
Surviving The Top-Ten Challenges Of Software Testing
De titel zegt het al, inclusief stappenplan en zelf-reflectie.
Testen 2.0
Agile testen, niet alleen voor agile testers, haal hier veel ideeen uit voor andere testmethodieken of combinaties van ontwikkelmethodieken en hoe hier mee om te gaan.
Testen van ketens met TMap NEXT
Ketentesten, één van de belangrijkste speerpunten voor de toekomst in de testwereld.
TestFrame
Gebruik je testframe? HET boek Testframe, wordt nog steeds veel gevraagd in vacatures, logisch, want het is DE manier om handmatig testen te vertalen naar automatisch testen. Niet voor de beginner (is mijn mening).
TestGoal
Zeer goed boek, helder geschreven en begint met een aantal testprincipes. Altijd goed om vanuit principes te werken. Duidelijk uitleg van product risico analyses en exploratory testing.
The Art of Software Testing
Het eerste boek over testen, meer dan 40 jaar geleden uitgegeven en nog steeds actueel!
TMap Next
HET boek over gestructureerd testen. Als je deze niet in je boekenkast hebt, gelijk aanschaffen.
TMap Next BDTM
TMap next, maar dan voor projectleiders en managers om inzicht te krijgen in het TMap Next testproces. Ook voor testers die TMap Next aan het bestuderen zijn, legt sommige onderdelen uit TMap Next wat beter uit dan het originele boek.
Een flink aantal testboek recencies vind je ook hier.

Haal je informatie en verspreid het goede nieuws! Klinkt bijna religieus, maar dat was niet de bedoeling, zie het maar als een "vak idioot" opmerking.

No comments:

Post a Comment